Общо над 900 хил. са издадените кредитни карти в страната, сочи справка на Profit.bg. Вижте и 10 факта за пластиките:

1. На първо място кредитната карта предлага удобство. С нея може да се разплащате електронно навсякъде по света и по всяко време. Под формата на кредитния си лимит получавате достъп до средства, с които разполагате когато се нуждаете от тях, а погасявате на по-късен етап. Широкото й приложение ви позволява да я използвате, както за да покривате ежедневните си задължения, така и в случай на непредвидени разходи.

2. Ако имате кредитна карта, не се налага да носите в себе си големи суми в брой. А това е изключително удобство, особено когато сте на път. Използвайте кредитната карта за покупки, а не за теглене в брой. Тя е предназначена преди всичко за плащания и покупки в търговски обекти. Тегленето в брой чрез кредитна карта на банкомат или ПОС терминал е свързано винаги с по-високи такси и комисиони

3. За разлика от потребителския кредит, при кредитните карти имате възможност да се възползвате от безлихвен гратисен период. Това означава, че в рамките на този период не дължите лихва за парите, които сте изхарчили за покупки и върнали. При кредитните карти дължите лихва единствено върху паричната сума, която не сте успели да върнете в рамките на безлихвения гратисен период.

4. Кредитните карти възнаграждават своите притежатели с програми за лоялност. Например, колкото по-често използвате кредитната си карта от Пощенска банка за покупки или разплащане, толкова повече точки събирате - независимо от стойността събирате точки срещу всеки похарчен лев. Спестявате пари и наградите, които можете да получите биха могли да надхвърлят значително стойността на годишната такса за обслужване по кредитната карта. Колкото повече използвате кредитната карта за покупки, толкова по-скоро ще получите парична награда, като обмените събраните бонус точки.

5. Кредитните карти предлагат нови възможности да облекчите бюджета си и по този начин да упражнявате по-добър контрол върху месечните си плащания. Пощенска банка предлага много полезна функционалност за всички свои кредитни карти, а именно „Покупки на равни месечни вноски“. С помощта на тази услуга имате възможност сами да определяте периода на изплащане и размера на погасителните вноски, както и сами да контролирате и планирате разходите си.

6. За да се възползвате от услугата „Покупки на равни месечни вноски” не е необходимо нищо повече от това да заявите на касата в търговския обект, че желаете да заплатите покупката си чрез услугата.

7. За разлика от стандартните покупки с кредитна карта, при покупките на вноски с кредитна карта на Пощенска банка клиентите дължат само стойността на една месечна вноска в съответното месечно извлечение, а не цялата сума.

8. Сигурността при кредитните карти е гарантирана. Всички карти на Пощенска банка дават възможност за сключване на застраховка “Защита на плащанията”, която покрива множество рискове. Допълнителна гаранция за сигурност дава абонаментът за SMS известие за получаване на информация за всяка извършена трансакция с картата и информация за разполагаемо салдо на посочен от клиента мобилен телефон (Mtel, Vivatel, Telenor).

9. Кредитните карти от Пощенска банка дават предимството на застраховка на закупени стоки до 90 дни от покупката. (Активиране на застраховката – Само ако стоките са закупени с картата и са изгубени чрез взлом, грабеж или повредени при пожар или природни бедствия и вандализъм.)

10. Кредитните карти осигуряват и удобството от безплатна пътна помощ на територията на България – покриване на разходи за репатриране на аварирало МПС при пътнотранспортно произшествие, настъпило в България.