Консорциумът "Аржил-Камбуров-Трансакта-Мур Стивънс Булмзар" ще получи 60 000 лв. хонорар за доклад за правното състояние, приватизационната оценка и стратегията за приватизацията на дяловете на фирми на Столична община, които имат акции в Общинска банка.

Консорциумът е анализирал акционерното участие на Столична община, Софийски имоти, Паркинги и гаражи, ВиК, Озеленяване и Софинвест в банката. Със заповед на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов в срок от 14 дни Общинската агенция за приватизация трябва да плати хонорара на консорциума, изготвил анализа.

Продажбата на акционерното участие на София в Общинска банка ще се извърши чрез публичен търг с явно наддаване. Обект на продажбата са 1 763 596 обикновени поименни акции, които представляват 70.54% от капитала на местната власт в Общинска банка.

Общинският съвет задължава Столична общинска агенция за приватизация при стартирането на тръжната процедура да се определи начална цена от 218 млн. лв. за акциите на местната власт. Парите от продажбата на банката ще бъдат разпределени между общинските фирми, които в момента имат дялове в банката.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС