Банките в България – Банка Пиреос

1794
Банките в България – Банка Пиреос

Четвъртата банка, представена от Profit.bg (по азбучен ред), е Банка Пиреос. Преди това Ви запознахме с Банка ДСК, Алианц Банк България и Алфа Банк.

Лиценз: Протокол от заседание на УС на БНБ от 2 март 1994 г. и заповед от 3 октомври 1997 г. на управителя на БНБ. Лицензът е последно актуализиран на 7 май 2007 г.

Собственост: Мажоритарен собственик на банката е Piraeus Bank, Гърция, която притежава 99.98% от капитала.

Органи на управление: В СД на банката влизат Атанасиос Куцопулос, Емил Ангелов, Джордж Мантакас, Василики Камбел, Илиас Милис, Георгиос Провопулос, Йоаннис Делис, Маргарита Петрова и Василиос Кутентакис.

Активи и клонове: В края на юни 2008 г. активите на банката са 1.657 млрд. лв., което й отрежда 12-та позиция в България. Само за последната година активите бележат ръст от 42.48%. По последни данни банката има 80 клона в цялата страна

Финансови резултати: За първите шест месеца на 2008 г. печалбата на банката достигна 34.5 млн. лв. спрямо 13.25 млн. лв. за година по-рано. За цялата 2007 г. положителният резултат на банката е 36.27 млн. лв.

Награди: Награда "Финансов продукт на годината" за 2005, 2006 и 2007 г. от Международното финансово изложениe "Банки, Инвестиции, Пари" в категориите потребителско кредитиране, депозитни продукти и влогонабиране и картови продукти и услуги.

Първа награда в категория "Най-добра печатна реклама" от Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г.

Престижното отличие на вестник "Банкер" "Банкер на годината 2006", присъдено на г-н Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България за "успешната интеграция на Банка Пиреос с Евробанк и разширяването на пазарните позиции на банката".

Награда от Национален конкурс "Бранд Мениджър на годината" на Българската асоциация по маркетинг за най-успешно представен международен бранд на българския пазар за 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg