Луик льо Пишу е новият изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси. На тази позиция той наследява досегашния изпълнителен директор Васил Чалашканов, информираха от компанията за Profit.bg.

Льо Пишу има опит в областта на небанковото потребителско кредитиране. По-голямата част от кариерата му е преминала в различни държави, където BNP Paribas Personal Finance има дейност.

Преди да се присъедини към българския екип той е бил регионален директор на BNP Paribas Personal Finance за Централна Европа, базиран в Прага. В периода 2004-2008 г. Луик льо Пишу създава и развива алжирския офис на компанията.

Изпълнителният директор е завършил реномираните Политехнически колеж и Националния колеж за статистика и икономическа администрация във Франция. Той е бил офицер от френските ВМС. Роден е на 13 февруари 1968 г.

БНП Париба Лични Финанси специализира в областта на небанковото потребителско кредитиране в България. Компанията предлага услугите си в над 2 900 обекта, в т. ч. собствена клонова мрежа и административни офиси. Дружеството е изградило отношения с повече от 1 800 бизнес партньори. Компанията има над 2 600 служители и агенти в България.

Сн.: Луик льо Пишу, новият изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси (БНП Париба Лични Финанси)