Борсата одобри преместването на ПИБ на Официалния пазар

573
Борсата одобри преместването на ПИБ на Официалния пазар

Ръководството на Българска фондова борса одобри на свое заседание преминаването на емисията акции на ПИБ от Неофициален на Официален пазар на акции, сегмент В. Промяната влиза в сила от 30 септември, информират от x3news.

Банката отговаря на всичките критерии за търговия на по-високия официален пазар на БФБ, сочат от БФБ. Сред критериите са именно изискванията за реализирана печалба, средномесечен брой сделки и средномесечен оборот по емисията, процентно съотношение на миноритарните акционери, стандарти за корпоративно управление.

С новата емисия на Официалния пазар там вече ще се търгуват книжата на три публични трезора. Това ще са акциите на ЦКБ, КТБ (активно търгувана там от 8 септември) и ПИБ. На Неофициалния пазар ще останат емисиите на БАКБ и СИБанк.

Вчера книжата на ПИБ поскъпнаха с 1.61% при последната за деня сделка. Обемът възлезе на 21 545 лота, изтъргувани срещу 5.39 лв. средно за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg