Credit Suisse Group и Deutsche Bank AG са между потенциалните кандидат-купувачи на австрийската Constantia Privatbank AG, предава CNNMoney.com, позовавайки се на бизнес всекидневника Виртшафтсблат.

Данни, изнесени по-рано в пресата, предполагаха, че Credit Suisse цели закупуването на подразделенията на Constantia за банкирaне на дребно и управление на средства за неназована трета страна.

Според източници от банковия сектор Deutsche Bank също може би е по-скоро упълномощена да действа от името на друг, отколкото да наддава самостоятелно.

От институцията отказваха коментар по случая.

Според Виртшафтсблат собствениците на Constantia ще решат тази седмица на кои перспективни купувачи ще бъде даден достъп до данните на банката, за да направят дю дилиджънс. Има вероятност самата продажба да бъде приключена не по-късно от края на май.

Бизнес всекидневникът съобщава още, че подразделенията на Constantia, занимаващи се с банкови операции и недвижимо имущество, ще бъдат продадени отделно, като сделката за банковото подразделение се очаква да бъде най-малко за 200 млн. евро.

Операциите на банката в сектора на недвижимото имущество се състоят главно в договорите й за управление със строителни компании като Immoeast AG и Immofinanz AG.

Банката оценява тези договори на 800 млн. евро, според Виртшафтсблат.

Constantia Privatbank в момента е собственост на членове на австрийската фамилия Турнауер, която също така контролира и производителя на опаковки Constantia Packaging AG.