Най-голямата германска банка- Deutsche Bank, възнамерява да преструктурира операциите си на територията на САЩ, за да заобиколи новите регулации, според които компанията е длъжна да отпусне милиарди долари за нов капитал.

Според "Уолстрийт джърнъл", германската банка желае да работи с далеч по-малък капиталов резерв, отколкото новите правила на американските власти изискват. От Deutsche Bank обаче отказаха да коментират информацията. Изданието освен това отбелязва, че директорите на банката се опасяват от евентуалната нужда да отделят повече от 20 млрд. долара, за да компенсират загубите на своя фирма в САЩ, която бе недостатъчно капитализирана.

Преструктурирането на дейността на Deutsche Bank ще доведе до промени в холдинга Taunus Corp, чиито активи възлизат на 373 млрд. долара, който ще се превърне в обикновен клон на компанията. Германският гигант е втората голяма банка на Стария континент, която предприема подобен ход, след като същото стори и британската Barclays, уточни още американското издание.

Източник: БГНЕС