Пощенска банка избра нов председател на Съвета на директорите си. Банката се спря на кандидатурата на Емилия Миланова, която официално ще встъпи в длъжност от януари 2008 година.

Емилия Миланова е била подуправител на БНБ, заместник-председател на Съвета на директорите на Банковата консолидационна компания, международен лектор на USAID и участник в множество проекти на Световната банка.

Сега е доцент в катедра „Счетоводство и анализ” в УНСС. Като член на Управителния съвет на БНБ и подуправител до средата на тази година, тя оглавява Управление „Банков надзор”, като същевременно ръководи и организира функциите на БНБ по осигуряване на стабилност на банковата система и защита интересите на вложителите.

Пощенска банка (с правно име„Юробанк И Еф Джи България” АД) е част от „Юробанк И Еф Джи Груп“, международна банкова организация с над 63.3 млрд. евро авоари, с повече от 21 хиляди служители, предлагаща продукти и услуги чрез своята мрежа от над 1500 клонове, точки на продажба и алтернативни дистрибуционни канали.

„Юробанк И Еф Джи“ е член на EFG Bank European Financial Group, базирана в Женева банкова група на фамилията Лацис.