Goldman Sachs може да бъде глобена с 20 млн. паунда (30.9 млн. долара) от британския финансов регулатор, за това, че не е обявила, че е разследвана от щатските регулаторни органи, информира Reuters, позовавайки се на BBC.

Британският финансов регулаторен орган (FSA) започна разследване на банката през април, след като щатска Комисия по ценни книжа и борси обвини Goldman Sachs за това, че са подвели инвеститорите относно ценна книга, обезпечена с ипотеки, известна като Abacus.

От BBC твърдят, без да се позовават на конкретни източници, че Goldman Sachs не е обявила, че Фабрис Туре, трейдърът, който е помогнал за създаването на ипотечните деривати, е разследван.

От Financial Times съобщават, че глобата можа да бъде оповестена от FSA още днес.

Преди три месеца FSA наложи най-голямата глоба в историята си - 33.2 млн. паунда срещу JPMorgan за това, че банката не е съхранявала парите на клиентите си в отделни сметки.

Съгласно правилата на FSA, компаниите трябва да съхраняват парите на клиентите отделно от тези на компанията и да ги държат в отделни сметки със статут на тръстове, за да ги защитят в случай на изпадане в неплатежоспособност.