МФ продаде четворно повече от първоначално обявените ДЦК

1082
МФ продаде четворно повече от първоначално обявените ДЦК

Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от емисия 2.5-годишни лихвоносни съкровищни облигации с падеж 3 август 2012 г.

Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации в размер на 15 млн. евро и лихвен процент 2% годишно.

До участие в аукциона бяха допуснати поръчки със съвкупна номинална стойност 70.125 млн. евро, в т.ч. несъстезателни поръчки със съвкупна номинална стойност 15.5 млн. евро.

Съгласно взето от Министерството на финансите решение, са одобрени поръчки в размер на 61.525 млн. евро номинална стойност, в т.ч. несъстезателни поръчки в размер на 15.5 млн. евро.

Нека припомним, че на последния аукцион на ДЦК, МФ отново одобри поръчки за по-голямо количество от първоначално обявеното.

Постигната цена на 100 евро номинал е 97.84 евро, а среднопретеглената доходност е 3.15%.

Лихвите по облигациите се изплащат на всеки шест месеца, считано от датата на емисията, като последното плащане се извършва заедно с изплащането на номиналната стойност на емисията.

В аукциона участваха 10 първични дилъри на ДЦК.

Министерството на финансите ще предлага за продажба допълнителни количества от емисията на аукционен принцип.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg