Moody's потвърди кредитния рейтинг на КТБ

159
Moody's потвърди кредитния рейтинг на КТБ

Рейтинговата агенция Moody's Investors Service потвърди на 24 септември кредитния рейтинг на Корпоративна търговска банка, както следва - „Ва3" дългосрочен рейтинг за депозити в местна и чуждестранна валута, „D-" рейтинг за финансова стабилност на банката.

Рейтингите запазват стабилната си перспектива, информират от финансовата институция

В кредитното си мнение Moody's отбелязва, че банката се характеризира с достатъчна капитализация, добра ликвидност и силни показатели за качеството на активите, информират от КТБ.

Крединтият рейтинг на Корпоративна търговска банка бе присъден за първи път на 29 октомври 2008 г.

КТБ отчете 3.37 млн. лв. печалба през август, като положителният финансов резултат за осемте месеца на 2009 г. е 37.19 млн. лв., сочи месечният отчет на финансовата институция. Месец по-рано банката реализира 4.6 млн. лв. печалба.

Приходите от лихви на КТБ до август са 96.63 млн. лв., при 84.61 млн. лв. към края на юли. По последна информация разходите по лихвите възлизат на общо 54.86 млн. лв., спрямо 48.22 млн. лв. месец по-рано. Нетният приход от лихви към края на август е 41.77 млн. лв., при 36.39 млн. лв. за юли и 30.42 млн. лв. за юни.

Към 31 август активите на КТБ възлизат на 1.96 млрд. лв., а пасивите на банката са 1.71 млрд. лв.

Основният капитал на институцията е 60 млн. лв., разпределени в 6 млн. ценни книжа.

Акциите на КТБ поевтиняха на БФБ в петък с 0.21%, до 55.86 лв. за лот.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg