Надзорът одобри проспекта на Инвестбанк

795
Надзорът одобри проспекта на Инвестбанк

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Инвестбанк, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Решението за това е взето на днешното заседание на надзорния орган.

Емисията е в размер на 10 000 000 акции с номинална стойност 1 лв. всяка и определена емисионна стойност в ценовия диапазон от 5.9 лв. (минимална емисионна стойност) до 7.2 лв. (максимална емисионна стойност) за една акция. От комисията вписаха емисията акции (в процес на емитиране) в публичния регистър.

Цел на публичното предлагане е разширяване на клоновата мрежа на Банката, нарастване на обема на кредитния портфейл и оптималното му структуриране.

Друга причина за предлагането е ефектът на публичния статут, който Банката ще придобие след успешно приключване на първичното публично предлагане. Така Банката ще увеличи доверието на своите клиенти и партньори и популярността си сред инвеститорите и обществото.

Нека припомним, че през октомври акционерите на ТБ Инвестбанк взеха решение за увеличение на капитала на банката 62.047 млн. лв. на 70 млн. лв.

Основните сфери на дейност на банката са операции, свързани с управление на активи, които включват корпоративно банкиране и банкиране на дребно и операции, свързани с управление на пасиви – депозити, касово обслужване, дебитни и кредитни карти.

Инвестбанк АД е дъщерно дружество от холдинговата структура на Феста Холдинг АД, което е основен акционер, притежаващ 70.1% от капитала на банката.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg