По молба на Стоян Динчийски и Франк Бауър Надзорният и Управителният съвет на БАКБ АД взеха решения за промени в ръководния състав на банката, съобщават от компанията.

В резултат Стоян Динчийски се освобождава като изпълнителен директор и член на Управителния съвет на БАКБ АД.

От своя страна Франк Бауър се освобождава като изпълнителен член на Управителния съвет (Изпълнителен директор), като продължава да заема длъжността „член на Управителния съвет" на банката.

На провелото се ОСА в края на миналия месец акционерите гласуваха персонални промени в надзорния орган на банката. Тогава Евгений Иванов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), бе избран за член на Надзорния съвет на БАКБ.

Миноритарните акционери в БАКБ в крайна сметка постигнаха тогава взаимно съгласие относно промените в броя и състава на Надзорния съвет на банката. Кандидатурата на Евгений Иванов, издигната от Gramercy Emerging Markets Fund, бe подкрепена от Allied Irish Banks (AIB), която пък е най-големият миноритарен акционер в банката с 49.99%.

От своя страна, Gramercy Emerging Markets Fund е подкрепила кандидатурите на Джералд Бърнард Бърн и Джон Патрик Пауър, които са номинирани от AIB. Тези събития са обнадеждаващи за бъдещата комуникация между миноритарните акционери и тяхното сътрудничество според Джейсън Кук, управляващ директор на Arco Capital Management, представляваща Gramercy Emerging Markets Fund.

Днес акциите на БАКБ поевтиняха с 5.55% на последните 18.89 лв. при обем от 1 855 изтъргувани книжа.