Сайтът на Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) спечели наградата в категория "Финанси и застраховане" на организирания за втори път от Българска уеб асоциация (BWA) конкурс „Български награди за уеб" 2010, се казва в официално прессъобщение на банката.

Сайтът на БАКБ получи максималния брой точки от журито сред другите номинирани в категорията. Показателите, които са извели сайта на челна позиция са модерната визия, удобната навигация и цялостния набор от функции, които отговарят на високите стандарти за интернет представяне на финансова институция.

Според представителите на журито онлайн банкирането на банката е създадено според най-съвременните изисквания за онлайн банкови транзакции и сигурност. Създател на новия сайт е интерактивна агенция Маг Студио.

Тазгодишният конкурс „Български награди за уеб" бе разделен на три части: баншови награди, медийни награди и професионални награди. За всяка от групите журито бе различно и бе съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб. Основната цел на конкурса е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики.