Обединена българска банка планира да пусне нови инвестиционни продукти в близките месеци. Това заяви Иван Кутлов, директор „Трежъри“ на ОББ за Profit.TV. Единият от тях ще бъде депозитен продукт върху SOFIX, при който ще е гарантирана главницата.

„Продуктът ще е едногодишен, като в края на периода клиентът получава главницата, подобно на депозитите, плюс 60% от положителното движение на SOFIX“, коментира още Иван Кутлов. Продуктът е насочен към хората, които вече са придобили по-голяма инвестиционна култура и интерес да инвестират на Българска фондова борса.

„Нашите планове са свързани и с продължението на това, което започнахме преди година и половина. Тогава въведохме т. нар. линия Wall Street, който е един retail продукт“, допълни той.

Иван Кутлов обясни, че логиката на линията Wall Street структурирани депозити е да се инвестира в рискове, различни от тези, които са в България. Тоест да не се държат всички яйца в една кошница. „За тази година определено ще продължим с разработването на продукти в тази гама“, допълни той.