Двамата мъже, които вчера сутринта обраха банков клон в Студентски град, са демонстрирали изключително хладнокръвие не само по време на удара, но и веднага след това. Обирджиите са изпуснали сака с парите не веднъж, а цели два пъти.

Както вече е известно, минути преди обира банката е била заредена с пари от инкасо-автомобил, които още не били прибрани в сейфа. Бандитите нахлуват в помещението, заключват служителките в една от стаите и пребиват охранителя. След това вземат колкото пари могат да носят. Напускат мястото с кросов мотор.

Още вчера стана ясно, че въоръжените с автомати мъже са изпуснали част от 215-те хиляди лева, които задигнаха, по време на оттеглянето си от местопрестъплението. Разпилените пачки бяха около 50 000 лева.

Иззетите от района на банката камери обаче са заснели, че малко след като разсипват 50-те хиляди, бандитите минават с мотора си през улична дупка. Заради високата скорост обаче те са изпуснали целия сак с пари и пачките са се разпилели по улицата, съобщава bTV.

Мъжете обаче са подходили повече от хладнокръвно. Спрели, събрали плячката си и се оттеглили в неизвестна посока.

Обирът, подобно на не малко други въоръжени грабежи на банки и частни трезори, все още не е разкрит. От банката още вчера съобщиха, че клиентите й няма да бъдат ощетени, тъй като сумата е застрахована.