Пощенска банка и ДЗИ Банк се обединиха, създавайки една от водещите финансови институции в България. С издаденото на 1 ноември съдебно решение за вливане на ДЗИ Банк в Пощенска банкa, двете банки направиха последната стъпка към своето обединение, запазвайки търговската марка „Пощенска банка”. Юридическото име на обединената банка е “Юробанк И Еф Джи България” АД. Това бе оповестено на специална пресконференция днес.

Обединената банка предлага по-богата клонова мрежа в цялата страна, разнообразие от продукти и услуги, които покриват финансовите нужди на клиентите във всеки момент от техния живот, както и подкрепата на международната банкова организация Юробанк И Еф Джи Груп.

Пощенска банка притежава третата по големина клонова мрежа в страната. Пазарният дял на обединената институция е около 10%, като повече от 3000 служители работят за над 1 милион клиенти в 264 локации в цялата страна.

Към септември 2007 г. консолидираните данни за страната сочат, че кредитният портфейл е нараснал с 60% на годишна база и достига 2.1 млрд. евро.

Пощенска банка се нарежда на 2-ро място в ипотечното кредитиране с пазарен дял от 16% и на 4-то в потребителското - с пазарен дял от 12%. Ръстът при депозитите от клиенти е 30%, достигайки до 1.5 млрд. евро. Пощенска банка е водещ издател на кредитни карти в страната.