Пощенска отчита интерес към фондовете си

1540
Пощенска отчита интерес към фондовете си

Предлаганите от Пощенска банка международни взаимни фондове се радваха на засилен инвеститорски интерес през 2010 г., като банката отчита ръст от 74% в нетните продажби сравнено с нивата от 2008 г. преди кризата. Най-динамично нарастват обемите през последното тримесечие на годината.

Ръстът е най-силен при индивидуалните инвеститори, вследствие на отскоро предлаганата услуга „Персонално банкиране" и засилен интерес към спестовния продукт „СпестИнвест", който комбинира депозит и инвестиция в дялове на взаимни фондове, информират от Пощенска банка.

Международните взаимни фондове, предлагани от финансовата институция, отчитат висока доходност през изминалата година, като най-добре се представя фонд „Турски акции" с 34% годишна доходност. Следва регионалният фонд „Развиващата се Европа", който инвестира в акции от страните от бившия съветски блок, с доходност от 25% през 2010.


Първенецът на 2009 година „БРИК", който инвестира в акции в Бразилия, Русия, Индия и Китай, който тогава отбеляза над 70% доходност, тази година отново се представя силно с 21% възвръщаемост за една година.

Взаимните (договорните) фондове са колективна форма за инвестиране в ценни книжа - акции, облигации и други финансови инструменти. Възникват с цел да предоставят възможност на частни лица да се възползват от доходността, която носят фондовите борси.

Пощенска банка предлага възможност за инвестиция в евро и лева в осем взаимни фонда, инвестиращи в различни географски региони и класове активи, както и чрез споменатия по-горе спестовен продукт на банката.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg