Пощенска банка ще представи новия си жилищен кредит "Сигурен дом" на есенното издание на изложението „Стройко 2000". Кредитът се предлага в евро при лихва от 7.9%, която е фиксирана за първите две години, информират от кредитната институция.

Със заема може да се финансира до 80% от стойността на жилището, максималният му размер e 500 хил. евро, а най-дългият срок за погасяване е 35 години. Допълнително предимство на кредита е застраховката „Безработица и живот", която покрива месечните вноски или пълния размер на кредита при настъпване на непредвидени събития в живота на кредитополучателите.

Жилищният кредит може да бъде използван за покупка, ремонт и подобрения, строеж или довършителни работи по жилищни имоти, както и за рефинансиране. В допълнение всички получатели на новия кредит могат безплатно да активират услугата „Интернет банкиране", която им позволява да следят състоянието на своите сметки, дати на падеж на кредита, месечните си вноски и транзакции, се казва още в съобщението.

Кредитоискателите могат да кандидатстват и за кредитна карта American Express, освободена от годишна такса за първата година. Припомняме ви, че Пощенска банка е традиционен партньор на „Стройко 2000" и е отново официална банка на изложението.

Изложението се провежа от 14 до 20 октомври 2009 г. в Националния дворец на културата, където ежедневно посреща хиляди посетители. Щандът на банката се намира на 1-вия полуетаж на НДК, информират от трезора.