Системата за интернет банкиране PrоB@nking на ПроКредит Банк стартира през 2003 г. и от тогава до края на миналата година има над 23 100 регистрирани абоната, като броят им непрекъснато расте.

Към тази дата повече от 55% от левовите и 51% от валутните плащания в ПроКредит Банк минават през системата за интернет банкиране - ProB@nking.

ПроКредит Банк гарантира сигурността на клиентите в своята интернет система с уникален електронен код, който се генерира еднократно и е невъзможно да бъде копиран и използван повторно. Интернет банкирането на ПроКредит Банк има сървърен сертификат и маркировка за доверена зона.

„Препоръчваме на нашите клиенти да не отговарят на електронни съобщения, които приличат на изпратени от банката с адреси, различни от този на ProB@nking.”

”Те трябва да са особено внимателни и към съобщения, които съдържат връзки към чужди интернет страници, приканващи ги да предоставят данни за парола, потребителско име, електронен код, сметка или други,” напомня Борислава Кръстева, Ръководител отдел „Oнлайн банкови услуги” на ПроКредит Банк.