Агенция Moody's (Moody's Investors Service) повиши перспективата на валутните депозити на Банка Пиреос България от стабилна на положителна. Това се случи след като Moody's промени перспективата по рейтинга на България (Baa3) от стабилна към позитивна.

Рейтингът на Банка Пиреос България по депозити в местна валута е Baa2/Prime-3. Разликата в рейтингите по депозити в местна и чужда валута се дължи на методологията на Moody's, която ограничава рейтингите на търговските банки до нивото на суверенния рейтинг на страната.

В момента рейтингът на България по депозити в чужда валута е Baa3 с положителна перспектива. Последната промяна на кредитния рейтинг на Банка Пиреос България беше на 30 септември, когато Moody's промени перспективите по краткосрочните и дългосрочните депозити от положителни към стабилни.

Moody's похвали Банка Пиреос за доброто й присъствие в корпоративния сегмент на България, добрата й капитализация и доброто качество на активите. Банката показва високи нива на ефективност, в следствие на доброто съотношение разходи/приходи. Капиталовата адекватност на Банка Пиреос България бележи тенденция на подобряване, настоящата капитализация на Банката е на задоволителни нива. Към края на септември 2009 капиталовата адекватност е на високото ниво от 16.6%, много над регулаторните изисквания от 12%, а адекватността на първичния капитал също е на високото ниво от 14,5%.

Банка Пиреос България, част от финансова група Пиреос. Тя е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг.

В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Банка Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната. Тя разполага с клонова мрежа от 101 клона в цялата страна и притежава активи за над 2.52 милиарда евро.