ПроКредит Банк с кредитен портфейл от 1 млрд. лв. към март

647
ПроКредит Банк с кредитен портфейл от 1 млрд. лв. към март

Към края на месец март 2008 г. ПроКредит Банк България разполага със 72 клона в цялата страна. Общият текущ кредитен портфейл на банката възлиза на близо 1.007 млрд. лева, отпуснати на повече от 58 000 малки предприятия и физически лица.

Размерът на депозитите възлиза на близо 627 млн. лева, а броят на активните клиентски сметки в ПроКредит Банк към края на месец март е повече от 226 хил. От тях 63 624 са спестовни и срочни влогове, 52% от които са със салдо под 2 000 лева. Големият брой малки спестовни влогове в банката е отражение на факта, че всички ПроКредит банки са твърдо ориентирани към ''отговорно банкиране'', което допринася за социалното и икономическо развитие на населението.

В тон с бързите темпове на развитие на ПроКредит Банк, във финансовата институция до края на 2008 г. ще постъпят около 400 нови служители. Основните позиции, които ще заемат новите служители, са: експерт кредитиране, експерт кредитна администрация, експерт банкови услуги и експерт касови операции. За тези позиции банката не изисква професионална квалификация и предишен банков опит. Към момента персоналът на ПроКредит Банк наброява над 1600 души със средна възраст 29 години.

През тази година ще отворят врати и 15 нови клона, като ПроКредит Банк планира да завърши годината с мрежа от 87 клона. От края на 2007 г. всички клонове на ПроКредит Банк работят с удължено работно време - от 8:30 до 19:30 часа всеки делничен ден, а в събота – от 10:00 до 16:00 часа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg