От 15 октомври 2009 г. ПроКредит Банк започва своя инициатива „Mесец на картите" под надслов „Преди плащахме в брой, сега плащаме с карта". Чрез нея институцията иска да подтикне своите клиенти по-активно да използват картите си, а тези, които все още не разполагат с такива, да разберат какви са ползите от този банков продукт, съобщават от банката.

Клиентите на банката не заплащат такса за издаване карти Виза Електрон. Притежателите на картата не заплащат такса при теглене от банкомати, собственост на банката. Всички транзакции при плащане на ПОС терминал в страната и чужбина са безплатни. Няма и изискване за минимално салдо по картовата сметка. Банката предлага и възможността, клиентите да извършват плащания на стоки и услуги в интернет.

Всички Виза карти, издавани от ПроКредит Банк, са с чип, което ги прави по-сигурни и защитава клиентите от злоупотреба при ползването на картата. Чипът кодира данните и предпазва от непозволен достъп, допълват от трезора.

За допълнителната сигурност на клиентите се предлага също възможност за абонамент за получаване на SMS известяване при транзакции с карти. Получаването на SMS на мобилния телефон осигурява допълнително спокойствие и сигурност за ползването на средствата по картата на клиента.