Райфайзенбанк се присъедини към БИСЕРА 7-EUR

1192
Райфайзенбанк се присъедини към БИСЕРА 7-EUR

Поредната голяма банка в България, Райфайзенбанк, се присъединява към платежната системата БИСЕРА 7-EUR на 19ти юли 2010г. Освен нея, от началото на месец юни към системата се включиха още Уникредит Булбанк, Банка ДСК, Юробанк И Еф Джи България и Алианц Банк България - банки с водеща роля в националната платежна индустрия.

В скоро време системата ще позволява извършване и на международни преводи в рамките на Европа, при същите условия и сигурност както при преводите на територията на страната.

БИСЕРА 7-EUR стартира през февруари 2010 г. и е създадена и оперирана от Банксервиз АД. Благодарение на нея клиентите на 14 банки в България могат да извършват помежду си клиентски преводи в евро в рамките на един работен ден - качество, което ги нарежда сред най-бързите и ефективните банки на платежния пазар в Европа.

За сравнение, нормалният цикъл на изпълнение на превод в повечето европейски страни е между 1 и 2 дни след подаване на платежното нареждане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg