Ситибанк - клон София ще отпусне на Биовет кредит за 13 млн. евро. За това информираха от публичната компания, която ще използва средствата по заема за строителство и закупуване на машини и съоръжения за нов ферментационен завод на площадката си в Разград.

Крайният срок за погасяване на кредита е 9 март 2017 година. Той ще бъде погасен на 60 равни месечни вноски, с едногодишен гратисен период.

Да припомним, че Хювефарм, чрез дъщерното си публично дружество Биовет, започна в края на миналата година строителството на нов завод за „Биотехнологии и фармацевтични продукти" на своята производствена площадка в Разград. Официалната церемония за „първа копка" се състоя на 16 октомври.

Стойността на инвестицията е 25 млн. евро и ще бъде реализирана за 12 месеца. В резултат на това производственият капацитет на Биовет-Разград ще се увеличи двойно. Продукцията ще е предназначена за пазарите в ЕС и САЩ. Новият завод ще отговаря изцяло на всички практики и стандарти на световната фармацевтична и биотехнологична индустрия.

Последните сделки с акциите на компанията на борсатa се сключи без промяна в цената от 10.45 лв. за лот. Общо изтъргуваният обем е 1 208 лота.