Societe Generale Експресбанк и ЕИБ предлагат финансиране за МСП и общини в България

685
Societe Generale Експресбанк и ЕИБ предлагат финансиране за МСП и общини в България

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), която има изградени партньорства със Societe Generale Group в региона - в Чехия, Хърватия, Гърция, Сърбия и Румъния – за първи път ще си сътрудничи и със Societe Generale Експресбанк в България през тази година.

ЕИБ осигурява финансиране на стойност 20 млн. евро на Societe Generale Експресбанк и на Сожелийз България ООД.

От него 10 млн. евро се отпускат на Société Générale Експресбанк за кредитиране на проекти в областта на опазването на околната среда, енергоспестяването, инфраструктурни проекти (включително за здравеопазване, образование и социално настаняване) и за изграждане на икономика, базирана на знанието.

Проектите ще бъдат осъществени от частни и обществени организации. За финансиране ще могат да кандидатстват и малки и средни предприятия от всички сектори в България. Този заем ще бъде придружен от безвъзмездни помощи, осигурени от Европейската Комисия (ЕК) и MFF.

Другите 10 млн. евро се отпускат на „Сожелийз България” ООД за финансиране на лизингови проекти. Кредитът ще бъде обвързан с линия на ЕК за финансиране на МСП, по която Европейският Съюз осигурява безвъзмездни помощи за малките и средни предприятия.

Споразумението за сътрудничество между двете страни беше подписано в понеделник, 21 април 2008 г. в офиса на Societe Generale Експресбанк.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...