Societe Generale Експресбанк и ЕИБ предлагат финансиране за МСП и общини в България

665
Societe Generale Експресбанк и ЕИБ предлагат финансиране за МСП и общини в България

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), която има изградени партньорства със Societe Generale Group в региона - в Чехия, Хърватия, Гърция, Сърбия и Румъния – за първи път ще си сътрудничи и със Societe Generale Експресбанк в България през тази година.

ЕИБ осигурява финансиране на стойност 20 млн. евро на Societe Generale Експресбанк и на Сожелийз България ООД.

От него 10 млн. евро се отпускат на Société Générale Експресбанк за кредитиране на проекти в областта на опазването на околната среда, енергоспестяването, инфраструктурни проекти (включително за здравеопазване, образование и социално настаняване) и за изграждане на икономика, базирана на знанието.

Проектите ще бъдат осъществени от частни и обществени организации. За финансиране ще могат да кандидатстват и малки и средни предприятия от всички сектори в България. Този заем ще бъде придружен от безвъзмездни помощи, осигурени от Европейската Комисия (ЕК) и MFF.

Другите 10 млн. евро се отпускат на „Сожелийз България” ООД за финансиране на лизингови проекти. Кредитът ще бъде обвързан с линия на ЕК за финансиране на МСП, по която Европейският Съюз осигурява безвъзмездни помощи за малките и средни предприятия.

Споразумението за сътрудничество между двете страни беше подписано в понеделник, 21 април 2008 г. в офиса на Societe Generale Експресбанк.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg