Сосиете Женерал Експресбанк отпуска кредит на Каолин

1220
Сосиете Женерал Експресбанк отпуска кредит на Каолин

Управителният съвет на Каолин АД () договори със Сосиете Женерал Експресбанк АД кредитна линия в размер на 20 млн. евро за срок от 5 години. Това съобщават от Българска фондова борса.

Каолин АД ще може да използва средства в бъдеще по договорената кредитна линия в случай на необходимост от допълнително финансиране на инвестиционни проекти - закупуване на оборудване, земя, сгради, изграждане на нови конструкции и други инвестиции, се посочва още в съобщението.

Миналата седмица стана ясно, че публичната компания е придобила 80% от капитала на Каолин Индустриални минерали Турция.

Придобиването е осъществено чрез прехвърляне на мажоритарния пакет в турското дружество, държан до момента от Керамични материали ЕООД (100% дъщерно дружество на Алфа Финанс Холдинг АД), срещу погасяване на дълг на последното към Каолин АД, формиран през предходни периоди.

Припомняме, Каолин АД навлезе и на пазара в Албания, след като придоби 100% от капитала на “M.I.D AL” Shpk. Дружеството е с предмет на дейност – добив на индустриални минерали, и е един от водещите производители на варовици в страната.

Компанията експлоатира кариера в непосредствена близост до Тирана. Основната част от продукцията е предназначена за строителството.

В началото на месеца Каолин АД учреди Соларпро АД, където участва с 90% от капитала. Предметът на дейност на новото дружество е развитие на производства на фотоволтаични модули и фотоволтаични електроцентрали.

За деветмесечието консолидираната печалба на дружеството нарасна от 7.162 млн. лв. на 17.016 млн. лв. Вчера акциите на компанията се търгуваха в диапазона от 17.00 до 17.60 лв.

Днес акциите на компанията от Сеново поскъпнаха с 1.82%, до средните 17.39 лв. Обемът по позицията достигна 24 552 изтъргувани книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg