Транскарт АД (

) и Банка Пиреос България АД сключиха на 5 август договор за цесия. По силата на споразумението банката прехвърли на Транскарт своето вземане от Булнекс Инженеринг ООД, общо в размер на 1.88 млн. лв., съобщава x3news.

В резултат на договора по цесия публичната компания е станала кредитор на Булнекс Инженеринг ООД, по отношение на вече споменатото по-горе цедирано вземане.

От друга страна двете компании имат сключен помежду си договор за финансово обвързан лизинг, сключен в полза на Булнекс Инженеринг ООД, са възникнали парични вземания от Транскарт АД в размер на 1.86 млн. лв., включително и вземанията с настъпил падеж за 1.13 млн. лв., се казва още в съобщението.

Предвид това от Транскарт АД са изпратили до Булнекс Инженеринг ООД съобщение за прохващане на двете насрещни вземания, до размера на по-малката сума.

На 5 августпубличният картов оператор е сключил друг договор с за паричен заем с Петрол Холдинг АД. По силата на договора холдингът отпуска заем в размер на 1.5 млн. лв.

Акциите на Транскарт АД не са сред ликвидните на Българска фондова борса. Последните регистрирани сделки с книжата на компанията са от 10 януари. Средната цена за лот е 2.8 лв.