Увеличават акционерното ни участие в капитала на Черноморската банка

541
Увеличават акционерното ни участие в капитала на Черноморската банка

Парламентът одобри предложението на правителството за увеличаване на акционерното участие на България в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие чрез записване на 135 000 акции с номинал 1 000 специални права на тираж в съответствие с решение на Борда на управителите на банката от миналата година.

В края на 2007 г. Бордът прие решение за увеличаване капитала на банката с 2 млрд. специални права на тираж, от които страните учредители, сред които и България, следва да разпределят помежду си 1 млрд. специални права на тираж, се посочва в мотивите.

Увеличаването ще има положителен ефект върху икономиката на страната и ще засили българското влияние върху финансирането и осъществяването на значими инфраструктурни проекти в рамките на Черноморското икономическо сътрудничество, е записано в текста на вносителя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg