УниКредит Булбанк - най-добра банка в България, според Euromoney

1982
УниКредит Булбанк - най-добра банка в България, според Euromoney

© УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк е най-добрата банка в България в тазгодишното издание на една от най- авторитетните международни класации – наградите на Euromoney за отлични постижения (Euromoney Awards for Excellence).

Отличието идва заедно с още пет награди за групата на УниКредит, сред които и призът за най-добра банка в Централна и Източна Европа.

Останалите категории, в които УниКредит е избрана за победител, са: „Най-добра банка за трансакционни услуги в ЦИЕ“, както и „Най-добра банка“ в Австрия, Германия и Босна и Херцеговина.


Наградите Euromoney са създадени през 1992 г. и се считат за най-високото отличие в световната банкова индустрия, определящи „най-доброто от най-добрите“ във всички страни, в които се предлагат банкови услуги.

Както и в предишните години, критериите за оценка включват рентабилност, растеж, сравнение с основните конкуренти и способността за адаптиране към променящите се пазарни условия и потребности на клиентите.

Коментирайки успеха на УниКредит тази година, Жан Пиер Мустие, главен изпълнителен директор на групата, споделя: „Да бъдеш признат от Euromoney за най-добрата банка на тези пазари е ясно свидетелство за огромната работа, която нашите екипи вършат и за постоянните ни усилия да подкрепяме клиентите на цялата група. Много се гордея с тези награди и бих искал лично да благодаря на всеки наш служител в цяла Европа, който продължава да работи неуморно, за да ни помогне да изпълним своите ангажименти.“

„Екипът на УниКредит Булбанк се справя изключително в тази безпрецедентна ситуация. Благодарение на професионализма на целия ни екип, успяваме да окажем необходимата подкрепа на клиентите ни, запазвайки водещата позиция на банката в страната. В кратки срокове реализирахме много иновации и поставихме силен фокус върху дигитализацията, за да отговорим на промените в потребителското поведение.

Радваме се, че това е оценено и от международното жури на Euromoney и поздравявам колегите за успеха“, коментира отличието на УниКредит Булбанк Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на банката.

Тази година УниКредит Булбанк получи множество отличия, сред които и “Най-добра банка в класацията на Global Finance, “Най-иновативна компания“ в наградите на b2b и др.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg