В кои държави имат най-голямо доверие към банките относно личните данни?

558
В кои държави имат най-голямо доверие към банките относно личните данни?

© Pixabay.com

В днешното съвременно общество много от нас предоставят все повече и повече от личните си данни с цел по-добро клиентско изживяване и използване на продукти и услуги, предоставяни от редица индустрии.

Една от тези ключови индустрии е секторът на банките и финансите. 

От MoneyTransfers.com са анализирали последните данни на YouGov, за да установят хората в кои държави в света имат най-голямо и най-малко доверие на банките и на компаниите за финансови услуги по отношение на личните си данни.

Резултатите показват, че Полша е на първо място, като 85% от поляците имат доверие на банките и компаниите за финансови услуги относно личните си данни.


На второ място се нарежда Индонезия, където 70% от хората не се притесняват, че доставчиците на финансови услуги ще злоупотребят с личните им данни.

Германия и Индия си поделят третото място, като по 68% от гражданите на двете държави смятат, че банките и компаниите за финансови услуги боравят компетентно и етично с чувствителната им информация.

Швеция (61%) и Великобритания (59%) са сред другите държави, в които над 56% от гражданите имат вяра в банките и доставчиците на финансови услуги по отношение на личните си данни. Те заемат четвърто и пето място в класацията, респективно.

Най-големите банки в света през 2021 г.Въпреки че печалбите преди данъци падат значително в повечето региони, банковият сектор се справя забележително добре, особено в сравнение с финансовата криза от 2007-2009 г. Всъщност, секторът дори е по-добре капитализирани от когато и да било, според най-новата класация на най-големите банки в света на The Banker

На противоположния полюс на 15-о място е Франция, чийто граждани са най-скептично настроени. Едва 37% от французите имат доверие на банките и компаниите за финансови услуги по отношение на личните си данни.

Точно преди Франция на 14-ото място е Италия, тъй като само 38% от италианците се доверяват на начина, по които банките и компаниите за финансови услуги боравят с информацията им.

Тринадесетото място в подреждането е за Испания, където 43% от гражданите не се притесняват за личните си данни, когато става въпроса за банки и компании за финансови услуги.

От YouGov Са са направили проучване сред до 2 251 души във всяка от 17-те държави в класацията. Във всяка от тези страни на участниците е бил зададен въпросът: “Имате ли доверие на банките и доставчиците на финансови услуги по отношение на личните си данни?”

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg