Вижте как ОББ автоматизира част от работните процеси

2148
Вижте как ОББ автоматизира част от работните процеси

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група КВС, въвежда роботизирана автоматизация на част от процесите си, за да облекчи работата на своите служители.

Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) представлява софтуерен „робот“, който използва въведени вече процеси и приложения подобно на човек. Използването на такъв робот може да облекчи в голяма степен изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачи – например обработката на обемен поток от документи.

Роботизираната автоматизация може да бъде разработена така, че да извършва комплексни дейности в множество разнообразни системи с висока скорост и изключителна точност.

Интелигентната автоматизация няма за цел да замени хората в тяхната професионална дейност, а цели облекчаването им от извършването на еднотипни процеси. Това е и мотивацията на екипа на ОББ да въведе роботизирана автоматизация на процесите.

„В момента в ОББ разработваме робот, който изтегля справките и ги обработва в офис приложението Excel. Това спестява на експертите до час ежедневна работа и им дава възможност да се фокусират върху други специфични дейности, изискващи професионалната им експертиза. Прилагането на подобна автоматизация е облекчение за специалистите ни, които ще могат да насочат времето и усилията си и към други приоритетни задачи“, сподели Кристоф де Мил, иновационен лидер на ОББ.Първоначално роботът ще бъде наблюдаван от специалистите на банката, за да контролират дейността му, а след като премине изпитателния период, автоматизираната технология ще започне да помага на колегите в рутинните им задължения. Това е вторият робот, който банката въвежда.

Първият валидира процес, които извършват служителите на ОББ в Клонова мрежа, като по този начин гарантира за точността на въведената от тях информация.

ОББ представи първия у нас мултибанкинг в мобилно банкиранеНовата функционалност позволява клиентите на ОББ да следят сметките си и в други банки през ОББ Мобайл


Съвременните технологии и широкият набор от иновации са част от средствата, с които може да се улесни дейността на хората. Така специалистите могат да спестят време и ресурс от еднообразните процеси и да отделят повече време за креативни решения и удовлетворяващи дейности.

А това е напълно в синхрон с амбицията на ОББ да предоставя мотивираща работна среда и да поощрява изявата на компетенции на своите служители. Плановете на компанията предвиждат разработване и прилагане на поне една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие.       

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Кекцбсндн
# 0
23:06 | 3 June 2019
Истината е всичко напусано са празни приказки. На стари шайги от преди 15 г. ти трябват 15мин да си пуснеш софтуера . Набиваш всичко буква пи буква число по число един милион пъти. Смяташ с калкулатор като ненормален по цял ден. Единственото, което има смисъл в цялата тази тъпотия е печалбата на банката. Също мисля, че белгийците са много стиснати и нахално си натрапват тъпите застраховки
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg