Достатъчно често ли проверявате сигурността на ИТ инфраструктурата си?

2186
Достатъчно често ли проверявате сигурността на ИТ инфраструктурата си?

© А1

Колкото и усилия да са положени за предотвратяване на уязвимости във външно достъпната ИТ инфраструктура, нови се появяват ежедневно.

Постигането на добро ниво на сигурност е сред приоритетите на бизнесите, но проверката на защитата от външни заплахи отнема време и ресурси, които не всяка компания е склонна да отдели.

За да се гарантира сигурността на външно достъпната ИТ инфраструктура, все повече компании се доверяват на така наречените „офанзивни“ защити. За разлика от реактивния подход към външни атаки, те използват автоматизиран мониторинг, който следи в реално време потенциалните пробойни в сигурността и ги отстранява своевременно.


Точно това предоставя иновативната облачна услуга за автоматизиран непрекъснат мониторинг Offensity на А1. Тя се осъществява чрез над 30 напълно автоматизирани модула, които непрекъснато сканират за уязвимости в домейна и поддомейните на бизнес клиента.

По този начин автоматично се идентифицират потенциалните заплахи за външно достъпната ИТ инфраструктура, включително DNS, имейл и уеб сървъри, имейл списъци и др. Това значително намалява рисковете за сигурността на фирмените данни.

В повечето случаи компаниите не разполагат със служители, специализирани в сферата на ИТ сигурността, а отговорността да се справят с тези атаки пада върху отделите за ИТ поддръжка и системните администратори. Те от своя страна се налага ръчно да търсят всяка заплаха, което не винаги е ефективно предвид останалите им задачи.

Данните на A1 Group, част от която е А1 България, сочат, че само 6 месеца след провеждане на оценка на уязвимостта на дадена външно достъпна ИТ инфраструктура, вече съществуват над 8000 публично известни нови уязвимости.

Средно на ден се откриват над 40 нови заплахи. Това налага бизнес организациите да търсят нови и по-ефективни начини да се справят с рисковете, въпреки недостига на време и ресурси да извършват продължително наблюдение над системите.

Offensity предоставя оценка на рисковете за ИТ сигурността, като след всяко сканиране клиентите получават доклад за откритите уязвимости, както и набор от препоръки за елиминирането им. Услугата извършва и фокусирано наблюдение на неоторизирано публикуване на данни в скрити уебсайтове в Deep Web.

Offensity е част от обширното портфолио високотехнологични услуги за киберсигурност за бизнеса на А1. То включва решения като А1 Security Cloud, A1 Cyber Backup, Cisco Umbrella и A1 Web Application Firewall.

С добавянето на Offensity към тази палитра А1 вече има възможност да предложи на бизнес клиентите си пълен набор от решения за защита на сигурността на данните, като същевременно позволява на компаниите да отговорят изцяло на изискванията на регулациите за защита на личните данни – GDPR.

Компаниите могат да се възползват от Offensity под формата на абонамент с месечни или годишни такси, както и от 30-дневен тестов период.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg