Повишение на еврото след няколко поредни дни на спад

734
Повишение на еврото след няколко поредни дни на спад

Във вторник еврото успя да възвърне малко от стойността си и затвори търговията с повишение на нива от 1.4409 долара. Благоприятно влияние на единната валута вчера оказаха слуховете, че според официален представител на гръцкото правителство, Гърция може да получи нова финансова помощ за около 60 млрд. евро, за да може страната да покрие своите финансови нужди през следващите две години, и че тази финансова помощ може да бъде договорена още този месец.

Добрият риск-апетит на пазарите на акции и новото възходящо движение на цените на суровините и металите също оказа известна подкрепа за риск-апетита и на фпрекс пазара, което е в подкрепа на еврото. От друга страна леко негативно влияние на еврото спрямо долара оказаха по-добрите икономически данни от САЩ.

Индексът на цените на импорта за април на годишна база е 11.1%, като показателят бе 9.7% за предходния период. Индексът на цените на импорта за април на месечна база е 2.2%, като се очакваше да достигне 1.8% и при очаквания за 2.7% за предходния период.

Британският паунд отбеляза понижение във вторник и затвори търговията на нива от 1.6364, въпреки по-добрите икономически данни от Острова. Продажбите на дребно, според BRC са се качили през април с цели 5.2%г./г. - което е най-силният им ръст от април 2006г. насам. Според RICS балансът на цените на жилищата в Англия за април се е подобрил до -21 пункта, спрямо - 23 за предния месец.

Във вторник йената отбеляза понижение спрямо долара и затвори търговията на нива от 80.86 йени. Негативно влияние на йената оказа положителните икономически данни от САЩ.

Отдел "Анализи валутни пазари", ФК "Логос-ТМ" АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg