Индексът на водещите индикатори в САЩ се е понижил с 0.5% през април, като понижението на показателя е било по-голямо от средните очаквания на анализаторите за спад от 0.1%.
Спадът става реалност след ръста му с 0.6% през предходния месец март, който стана реалност след два месеца на понижение.

Показателят е предназначен да сочи икономическата активност в най-голямата световна икономика през следващите три до шест месеца, като следи изменението на 10 икономически индикатора.

Най-негативно влияние за изменението на индекса са оказали разрешителните за строеж, седмичните молби за помощи за безработица, както и новите поръчки на дълготрайни стоки.

Данните доведоха до леко поскъпване на еврото спрямо долара, след като единната валута регистрира значителни загуби спрямо щатската от вчера насам.

След като моментно се повиши при ниво от над 1.3600 долара за едно евро, вчера европейската валута не успя трайно да се задържи над посоченото ниво и регистрира силно понижение.

Към момента единната валута се разменя на нива от около 1.3490 долара, като най-ниската регистрирана стойност за деня бе при ниво от 1.3476 долара.