Продажбите на съществуващи домове в САЩ през февруари са се повишили с най-много за последните три години, като намалиха очакванията, че силното забавяне на пазара на недвижимите имоти в най-голямата световни икономика ще продължи и ще забави ръста й.
През изминалия месец продажбата на съществуващи домове се е повишила с 3.9%, в резултат на повишената активност в Североизточните щати.

Повишението на продажбите бе и най-голямото им месечно повишение от март 2004 година.

За месеца продажбите на съществуващи домове са нараснали до 6.69 млн. броя на годишна база, което все още е с 3.6% под нивото им от същия месец на изминалата година.

За цялата изминала година продажбите на съществуващи домове в САЩ регистрираха понижение от 8.5% на годишна база, след силното им забавяне.

Средната продажбна цена на недвижимите имоти през февруари се е понижила с 1.3% на годишна база до 212 800 долара.

Анализатори коментират, че възвръщането на купувачите на пазара на недвижимите имоти през изминалия месец се е предопределило от спада в цените на недвижимите имоти, както и от очакванията за приключване на цикъла на повишение на лихвите в САЩ.
По региони продажбите на недвижими имоти са се повишили най-много в Североизточните щати, където са се повишили с 14.2% през февруари.