Цените на акциите в Азия днес нарастват, а регионалният индекс върви към най-голямата си печеливша серия от два месеца, на фона на спекулациите, че Китай и САЩ ще предприемат още мерки за стимулиране на икономическия растеж, информира Bloomberg.

Акциите на Samsung Electronics Co., която генерира 48% от приходите си от Китай и САЩ, поскъпнаха с 2.5% в Сеул. Ръстът при най-големия производител на промишлени роботи в света Fanuc Corp. беше от 1.9%.

Цената на акциите на China Eastern Airlines Corp. скочи с 3.9% в Хонконг, след като втората най-голяма авиокомпания в Китай обяви планове да набере 570 млн. долара.

Индексът MSCI Asia Pacific Index нарастваше с 1% до 120.47 пункта по-рано днес и е на път да запише повишение в пети пореден ден, което ще е най-дългата му печеливша серия от юли насам.

Индексът MSCI Asia Pacific отчита ръст от 1.8% през настоящото тримесечие.

Днес японският индекс Nikkei 225 нараства с 1.3%. Корейският Kospi бележи повишение от 1.5%, а австралийският S&P/ASX 200 се повишава с 0.7%.

Индексът Shanghai Composite днес губи 0.4%, докато хонконгският Hang Seng нараства с 0.8%. Тайванският Taiex се повишава с 0.9%, а сингапурският Straits Times добавя 0.2% към стойността си.

Фючърсите върху щатския индекс S&P 500 нарастват с 0.1% днес. Индексът добави 0.3% вчера.