Ръстът на заетостта в частния сектор в САЩ се забавя сериозно през юли

462
Ръстът на заетостта в частния сектор в САЩ се забавя сериозно през юли

© Pixabay.com

Темповете на връщане на служителите на работа в САЩ се забавят рязко през юли, като броят на заетите в частния сектор се е увеличил само с 167 000 през юли, информираха от ADP.

Общият брой беше далече по-малък, в сравнение с очакваните от участвалите в проучване на Dow Jones икономисти от 1 милион. За сравнение, заетостта в частния сектор нарасна с 4.314 милиона през юни.

Положителното беше, че броят на новонаетите за юни беше ревизиран рязко нагоре от първоначално обявените 2.4 милиона.

Въпреки данните за юни и създадените нови 3.34 млн. нови работни места през май, пазарът на труда все още има да наваксва изгубените 19.7 млн. работни места през март и април, когато икономиката беше блокирана, за да се спре разпространението на коронавируса.


Компаниите с между 50 и 499 служители отчитат спад от 25 000 за юли. Големите компании са върнали 129 000 работни места, докато компаниите с по по-малко от 50 служители са добавили едва 63 000.

Всички работни места, с изключение на 1 000, идват от сектора на услугите, като професионалните и бизнес услугите създават 58 000. Секторите на образователните и здравните услуги са добавили 46 000, а търговията, транспортът и комуналните услуги допринасят ръст от 41 000.

Производственият сектор е добавил 10 000 нови работни места, но секторът на строителството губи 8 000.

Новината идва два дни преди очакваните данни за неселскостопанската заетост за юли. Предварителните очаквания са, че щатската икономика е създала 1.48 млн. нови работни места след рекордния ръст на заетостта от миналия месец с 4.8 милиона.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg