Считаме за недопустимо в условията на задълбочаваща се икономическа и настъпваща финансова криза в страната народните представители да подменят функциите, за които са избрани, с партийни ангажименти за организиране на предизборни кампании.

Това е официалната позиция на Българската стопанска камара (БСК) по повод на изразените намерения за обявяване на парламентарна ваканция от средата на май.

Подобно действие практически означава официално прекратяване дейността на Народното събрание преди изтичане на регламентирания в Конституцията срок, за който то е избрано, посочват още от БСК.

В името на националните интереси, на които народните представители са положили клетва, че служат, е редно в оставащите месеци до приключване на управленския мандат да бъде ускорено приемането на закони, насочени към намаляване на негативните ефекти от кризата, смятат представителите на българските индустриалци и работодатели.

В този момент би било крайно недалновидно и обществено безотговорно поведение практическото разпускане на висшия законодателен орган на страната, включително преустановяването на парламентарния контрол върху останалите власти до изтичане на неговия редовен мандат.

Разчитаме, че здравият управленски разум ще надделее над тясно партийните интереси и Народното събрание ще продължи ефективно да упражнява задълженията си, възложени му от Конституцията на Р България и от българските граждани, завършват позицията си от БСК.