Налице са всички основания за проверка на Ахмед Доган. Той е мандатоносител, политическа фигура, депутат и лидер на партия, заяви пред БНТ депутатът от Синята коалиция и председател на Комисията по корупция Димо Гяуров, коментирайки проверката за конфликт на интереси при консултантския договор на лидера на ДПС за изграждането на хидровъзел "Цанков камък", за които той е получил сумата от 1.5 милиона лева.

Близко до съзнанието е, че това плащане замества нещо друго. Дали става дума за лобиране, или политически натиск тепърва ще се изяснява, заяви Гяуров. Той смята, че може да става дума за пране на пари, може да става дума за търговия с влияние - т.нар. раздаване на порции.

Всичко това са подозрения, които трябва да бъдат проверени. Гяуров отрече разследването на Доган да е политическо. Щях да повдигна въпроса, защото Комисията има право да се самосезира, а не защото съм депутат от Синята коалиция, добави той.

Помолен да коментира изказването на депутата от Коалиция за България Антон Кутев за състоянието от около 1 милиард лева, натрупано от Цветелина Бориславова, Гяуров заяви, че не е запознат с въпроса.

Той каза, че не е чул сериозен аргумент в полза на изнесените факти и добави, че Бориславова не е в кръга от хора, подлежащи на проверка.

Депутатът смята, че, ако има някакви съмнения относно начина, по който тя е натрупала това състояние, то те трябва да се насочат към предишните управляващи, защото именно тогава Бориславова е забогатяла, съобщава БГНЕС.