Бойко Борисов и Симеон Дянков се похвалиха в парламента с оценката на рейтинговата агенция Standard&Poor's („Стандарт енд Пуърс") при обсъждането на параметрите на бюджет 2010 г. Първи това направи премиерът, като показа доклада на агенцията пред журналистите преди да отиде на заседанието на Министерски съвет. След това финансовият министър отчете оценката на анализаторите от парламентарната трибуна. Рейтинговата агенция предвижда 1 процент дефицит в края на годината.

„Ето това е важно, само за няколко месеца им кажете, кредитният рейтинг на България се вдига", коментира премиерът.

„Искам да ви прочета част от текста на агенцията, който казва следното: През първата половина на 2009 година бюджетният излишък по време на предишното правителство бързо мина в голям дефицит, ситуация, допълнително влошена от безразборното харчете по време на изборите през юли 2009 година. Само че новото правителство и парламент бързо поправиха ситуацията с корективни мерки. през 2009 година следователно ние, Standard&Poor's очакваме най-малкия дефицит в целия Европейски съюз. И не само това, но очакваме и най-малкия дефицит през 2010 година", каза вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Меню на пицария "Ало-о-о - Ало-о-о" с главен готвач Симеон Дянков, раздадоха в парламента депутати от левицата. "Нямате хляб, яжте пица", е написано под снимката на финансовия министър на заглавната страница. "Проектобюджет - дългоочаквана пица с лековат вкус", е сред основните ястия в менюто. "Много приоритети без финансово покритие, поръсени с песимистичен ръст на БВП и свободно растящ бюджетен дефицит", е описанието на ястието.

Източник: Utre.bg