Стоян Мавродиев от ГЕРБ оглави Временната комисия за проверка на разходите назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Станишев, предаде БГНЕС.

Заместници на Мавродиев ще бъдат Пламен Нунов от ГЕРБ и Николай Пехливанов ПГ на Атака. Състава на комисията е от 13 народни представители, които участват в нея на квалитетен принцип от всички парламентарни групи.

Сред другите членове са Румен Овчаров и Пламен Орешарски от ПГ на Коалиция за България, Йордан Цонев и Алиосман Имамов от ДПС.

Минути преди окончателното гласуване депутатите отхвърлиха предложението на Пламен Орешарски, според който Временната комисия трябва да се занимава не с проверки на разходите назначенията и сделките от последната една година, а за целия четири годишен мандат на предишното правителство, съобщи БГНЕС.

Припомняме, че днес народните представители гласуваха поименно състава на временната анкетна комисия, която ще разследва разходите и сделките на кабинета Станишев в последната година от мандата му.

Сред тях са договори за обществени поръчки и назначения в края на мандата на предишното Правителство, за които се предполага, че сериозно накърняват обществения интерес. Става дума за над 20 кадрови решения в 7 институции.