Политическите и социални резултатите за страната след управлението ни са добри. Освен това икономическите резултати, които постигнахме, няма да бъдат възможни през следващите 20 години, заяви Румен Овчаров, председател на общинския съвет на БСП пред Нова телевизия.

Ако бяхме успели да решим проблемите с корупцията и съдебната система ръстът в икономиката щеше да е 7 %, а не заложеното 4.6%. Разговорът за резултатите от изборите и защо хората не видяха постигнатото от нас, тепърва предстои в БСП, заяви той. Хората гласуваха, за да се отърват от нас и цялостната дейност на правителството, каза той. Ние започнахме проверката в Топлофикация, в която по-късно се включи Бойко Борисов в последствие. Две години се опитвахме да правим социална политика с цени, заяви Овчаров за това защо цените на топлоенергията у нас се покачват след като цените на газта падат.

ДПС не позволи приватизацията на Булгартабак, и понякога техните действия в министерствата се обръщаха срещу интересите на България, каза Овчаров.

Нямаше как да познаем какво ще се случи когато гласувахме бюджета миналата година, коментира той завишения ръст. Според него последните данни на Европейската комисия за - 1.6 % ръст на икономиката и бюджетен излишък - 0.6 %, са резултат от добро управление.

В БСП не трябва да се смесва - от един успешен мандат и от един провал да направим нещо общо, предстои анализ, заяви той. Трудно ще убедим хората, че мандатът ни е бил успешен. В партията трябва да се случат сериозни неща, каза той и допълни, че въпросът за това дали Сергей Станишев ще си ходи е резултат от процесите, които трябва да се случат в БСП.

За целия ни мандат 36 % е инфлацията, 56 % е ръстът на средната заплата, а ръстът на пенсиите 106 %. Според него твърденията на новият финансов министър Симеон Дянков, че за всеки 1 долар в АЕЦ Белене, са платени 3 долара за консултанти не е истина. Това, което направихме през този мандат за изчистването на проблемите около финансирането на партии не е малко, заяви той.

Не може в една демократична държава да има тоталитарна партия, каза той и допълни, че в Търговище ДПС е мотивирала избирателите си с филм за Възродителния процес. "В ДПС са необходими промени като партия. Количествено те спечелиха, но качествено те загубиха, защото се върнаха в състоянието от преди години. Те трябва да се променят, защото днес никой не иска да бъде с тях:, заяви той. Овчаров подчерта, че злоупотребите с Държавния резерв и кадруването в "Булгартабак "са били запазена марка на ДПС.

Източник: БГНЕС