Парламентът продължава да не работи за хората, заяви от трибуната на Народното събрание председателят на Парламентарната група на „Коалиция за България" Сергей Станишев.

Приемат се закони за конкретни хора, каза Станишев и посочи Законът за лова, където според него има конфликт на на интереси. Още такива закони, в които се защитават лобистки интереси според него са Законът за културното наследство, Законът за собствеността и ползването на земеделските земи, Законът за нотариусите. По думите му може да се дават още примери - например със Закона за горите.

Това според Станишев рязко се разминава с декларациите на управляващите. Правителството се занимава с празнични ритуали, каза Станишев - откриване на обекти, направени от предишното управление, вместо да се занимава с антикирзисни мерки.

Особено ни тревожи проектът за бюджета, който се прави на тъмно и непрекъснато се генерират идеи от министъра на финансите, каза Станишев. „Стоте дни на политическа толерантност изтекоха - обърнете се към реалните проблеми на хората", призова председателят на ПГ на КБ.

Източник: БГНЕС