Инфлацията от март 2003 г. до март 2013 г е 5.3% на година, като това е изключително висока стойност, заяви Явор Ачев, директор на Пайъниър Инвестмънтс за България, по време на панел „Управление на активи” на форума "Шумът на парите", организиран от Profit.bg

Ако направим анализ на възможностите, които предоставят взаимните фондове, има клас активи, който е победил значително инфлацията през последните години, добави Ачев. Това са облигациите на развиващите се пазари (emerging market debt), сред които са и българските. Тези фондове имат средна доходност от близо 7% в евро и над 9% в щатски долари за същия период

Така основният аргумент на нашата индустрия, че ние даваме възможност за доходност значително над инфлацията и запазваме стойността на парите във времето се доказа, заяви Ачев.

Според него с много малки изключения взаимните фондове са единственият масов инструмент, който дава възможност на хората да запазят своите средства.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук