Airbnb планира услуги, различни от краткосрочните наеми

1598
Airbnb планира услуги, различни от краткосрочните наеми

© Pixabay

Позната като платформа за краткосрочно отдаване под наем на жилища, Airbnb започва да разширява услугите си в посока предлагане на пътешествениците на възможно най-доброто преживяване.

Парин Мета, директор в Airbnb, посочва, че когато говорим за пътуване, има няколко основни съставни части.

„Има дом, където да се настаните, след това идват и изживяванията, които искате да усетите... може да поискате да присъствате на концерт или да посетите ресторант”, казва той пред CNBC.


“Това, което се опитваме да направим в действителност, е да изградим нещо малко по-различно... Опитваме се да изградим автентични локални изживявания във всеки един град”, казва Мета, давайки за пример инициативи, в които местните жители ходят с туристите на водни спортове или на уроци по танци.

Конкретно в Токио, Сеул и Бали се наблюдават подобни неща, но това е поради факта, че тези градове са „доста трудни” за ориентация от страна на чужденците, което е довело до това местните да ги придружават по време на техния престой, казва той. 

Какви цели си поставя Airbnb за следващите 10 г.?Airbnb - компанията за краткосрочно отдаване под наем на жилища, представи стратегията си за следващите 10 години

По думите на директора в Airbnb, горепосочените опции могат да се използват на фона на това, че все повече млади китайци започват да обикалят както света, така и собствената си страна.

„Навярно хората от друг град искат да посетят Шанхай, за да открият някои скрит диамант, като местните биха могли да им го покажат”, добавя той.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg