GE Real Estate с интерес за инвестиции в търговски центрове у нас

1002

Звеното за инвестиции в недвижими имоти на щатския конгломерат - General Electric Co., което е една от най-големите световни компании за инвестиции в недвижими имоти, проявява интерес към увеличаване на инвестициите си към страните от ЦИЕ.

Изпълнителният директор на GE Real Estate - Майкъл Прале заяви, че на фона на значителното повишение в цените на недвижимата собственост в големите европейски градове, става все по-трудно откриването на "разумни" инвестиции в сектора, които биха могли да носят добра доходност.

От там обаче проявяват интерес към инвестиции в търговски недвижими имоти в страни като България, Полша, Чехия, както и в западноевропейски страни като Италия и Испания.

"Дестинации като столицата на България - София, където се наблюдава разрастване на средната класа и все още малко на брой търговски центрове, притежават значителен потенциал за развитие", коментира Изпълнителният директор на фонда.

Компанията разполага с активи в недвижима собственост в размер на 54 млрд. долара в 24 страни по света, като половината от активите й са разположени в Европа.

Възвръщаемостта на активите от недвижима собственост в Европа през 2005 година са били най-високи от поне четири години насам, сочат данни на британската изследователска агенция Investment Property Databank Ltd.

През изминалата година възвръщаемостта се е повишила в страни като Ирландия, Швеция и Холандия.

През януари GE Real Estate закупи портфейл от офиси в Берлин на стойност 420 млн. евро, като възнамерява да удвои инвестициите си в страната до 2.3 млрд. долара през следващите две години.

Освен в Берлин, GE Real Estate продължават да имат интерес към придобиване на офиси в столицата на Франция - Париж, както и в скандинавския регион, където вече притежават такива в страни като Финландия и Швеция.

Компанията за недвижими имоти отчете печалба в размер на 1.8 млрд. долара, като близо две трети от нея е дошла извън пределите на САЩ. За сравнение, през 1999 година едва 22% са дошли извън САЩ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg