Испания първа в класацията за притежание на собствено жилище, Франция изостава

1257
Испания първа в класацията за притежание на собствено жилище, Франция изостава

Испания е първа в класацията за притежание на собствено жилище от населението, докато Франция изостава, сочи изследване на френското електронно издание Le Figaro.fr 

Около 84% от испанците са собственици на жилищата си, сочи прочуването. Това е цифра, която показва изоставането на Франция в това отношение.

Никола Саркози си постави за цел да превърне Франция в една страна на "собственици". И според него това е напълно осъществимо, защото 74% от французите мечтаят да си купят собствено жилище.

Проучване, публикувано във френското издание, сочи, че повече от половината от населението на Франция, или 58%, разполага със свое собствено жилище. Но това все още е далече от положението в Испания, Белгия или Англия.

Примерът, който Франция трябва да следва се намира от другата страна на Пиринеите, където 84% от испанците са собственици на жилищата си. На втора позиция се нарежда Белгия със 78% собственици на жилища и 71% от англичаните, които не живеят под наем.

Лондон, например, е най-скъпата европейска столица за покупко-продажба на недвижима собственост. Там цената на квадратен метър възлиза на 6 500 евро. Междувременно, Франция все пак не е на последно място в класацията, защото след нея се нареждат Холандия (54%) и Германия, в която едва 42% от населението е закупило свое собствено жилище.

Друго проучване, интересуващо пазара на недвижими имоти в Европа, касае тегленето на кредит за закупуване на собствено жилище. Във Франция този процент от хора се е увеличил (+39.7%), но въпреки това Франция изостава от средния европейски ритъм, който е 40.8%.

През 2005 година френските домакинства претърпяха средно задлъжняване от 8.133 евро на жител от населението, което е 4 пъти по-малко, отколкото в Дания - 34.409 евро и три пъти по-малко, отколкото в Англия - 24.026 евро на човек.

Според направеното проучване има много причини, които обясняват основното увеличение на хората, които прибягват до теглене на кредит, за да си купят жилище.

Една от основните причини е високия наем,а също така и липсата на наследен имот при голяма част от французите, което подтиква предимно хората на възраст между 20-45 години да прибягват към теглене на кредит за закупуване на собствено жилище. Тази констатация, според проучването, е един основен феномен, който се наблюдава на Запад.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg