Какво трябва да знаем, ако искаме да наемем жилище в Москва?

1004
Какво трябва да знаем, ако искаме да наемем жилище в Москва?

Въпреки че в руската столица наемният пазар на жилища не е достатъчно организиран, наемането на жилища е относително лесно, ако, разбира се, знаете какво даправите, пише Moscow News.

Има две основни правила, които трябва да се следват. Първо, вярвайте само на избрана от вас агенция, която сте проучили предварително и знаете, че е с добър опит. Второ, уверете се, че всички важни срокове и условия са включени във вашия договор за наем.

В Русия отдаването под наем на пазара се регулира от Гражданския кодекс и жилищен кодекс, който - дори и в някои случаи да бъде леко изменен, върши работа. Основната му функция е да регламентира и следи за спазването на правилата за отдаване под наем на жилища.

Наемателят получава документ, удостоверяващ, че е наел съответното жилище и при някакво нарушение по договора от страна на наемателя и наемодателя, може да се стигне до съд и съответно присъда, която не рядко е и затвор.

Все пак е важно да се помни обаче, че правните действия, които защитават правата на наемателя или наемодателя, могат да бъдат ефективно изпълнени, само ако са спазвани напълно задълженията от другата страна по договора.

В съответствие със стандартната практика за наемане се изисква депозиране на гаранция, която служи като гаранция за хазаина. Гаранцията депозит е прието да бъде като у нас, или сумата на месечния наем.

Процедурата за възстановяване на депозита също трябва да бъдат уточнена в договора за отдаване под наем на каквото и да помещение.

Ако срокът за наема на съответно жилище е изтекъл, е абсолютно задължително да се преподпише нов договор, иначе хазяинът има право да изгони наемателя, като първо обаче е длъжен да му отправи едноседмично предупреждение.

Ако човек има достатъчно познания и опит, той може да изготви и подпише сам договора за наем и всичко останало. В противен случай всички агенции съветват да се търси помощ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg