Наемите на офиси с най-голямо повишение в Сингапур

597
Наемите на офиси с най-голямо повишение в Сингапур

Нивата на наемите на офиси във водещите световни градове продължават да се повишават за 12-те месеца, приключили през септември, посочи изследване на CBRE.

Най-голямо регистрирано повишение за посечения период са отбелязали те в Сингапур - от 82.6% за посочения период, сочи още изследване на една от водещите световни агенции за недвижими имоти.

Средното повишение в 10-те световни дестинации за посочения период е било 53%, на фона на 27.6% за петдесетте с най-голямо такова, сочи още направеното изследване.

Сред 171-те изследвани дестинации повишение са отбелязали наемите в 85% от тях, сочи още направеното изследване.

Повишението в нивата на наемите става реалност въпреки притесненията на инвеститори и анализатори в резултат на силното забавяне на пазара на недвижими имоти в световен мащаб, до голяма степен предопределено от кризата на ипотечните пазари, наблюдавано в САЩ, засегнало всички световни пазари.

Въпреки това обаче, относително стабилни остават офис-пазарите, дори и в най-голямата световна икономика, като през третото тримесечие на годината 50-те най-значими пазари в Северна Америка са регистрирали средно повишение в нивата на наемите от 24%.

Най-голямо повишение сред тях са отбелязали тези в Лос Анджелис - от 45% на годишна база им отрежда 8-а позиция, Едмънтън с 43.3% е на девето място, а Маями с 31.1% е класиран на 14-а позиция.

Бумът в азиатския и Тихоокеанския регион на пазара на офиси продължава, като липсата на адекватно и достатъчно по размер предлагане, на фона на продължаващото силно търсене на офиси от международни и местни компании, продължава да е в основата на силния ръст на нивата на наемите там.

Участващите в класацията на петдесетте дестинации в региона с най-голямо повишение в нивата на наемите са със средно повишение от 37.2%, което е над средното.

Заедно със Сингапур, който е на първо място по поскъпване на наемите в челната десетка от региона влизат още Бомбай с 55% повишение в наемите и трета позиция, както и Манила с четвърта позиция и повишение в наемите на офиси от 51.8%. На шеста позиция е Бангалор - отново индийски град - с повишение от 49%.

Най-нагорещените дестинации в Европа, Африка и Близкия Изток са заемали четири места в топ десет. Москва е дестинацията с най-голямо повишение в региона, като заема втора позиция с повишение от 65.4%.

Столицата на Норвегия - Осло заема пето място с ръст на нивата на наемите от 49.3%, докато Полша е класираната на 7-а позиция с повишение от 47.2%.

По отношение на цени на наеми за кв. фут Лондон продължава да е лидер с квартала си Уест Енд, където нивото на наема възлиза на 328.91 долара, следван от Бомбай с 189.51 долара и Лондон Сити с 180.8 долара. Москва е класирана на четвърта позиция по този показател с 180.78 долара за кв. фут.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg